Header Image

Kaj pa, ko so najine potrebe v postelji različne?

Skozi čas smo se naučili videti reproduktivno dejanje drugače in smo postavili spolnost na čisto drugi nivo. Vse to lahko vodi v potrebo po še naprednejšem seksu, kar pa je odvisno tudi od  številnih drugih dejavnikov, kot je potreba po intimnosti, potreba po spremembi, potreba po raznolikosti, potreba po bližini, potreba po adrenalinu, potreba po nadzoru, potreba po podrejanju, potreba po ugajanju ipd.

Z najnovejšimi dognanjih lahko merimo libido na lestvici potreb po senzualnosti. Ljudje z močno potrebo po spolnosti bodo poskušali zadovoljiti to potrebo na vsak način in bodo iskali aktivno spolno življenje, medtem, ko bodo ljudje s šibko potrebo iskali bolj intimnost, povezanost. V povezavi z drugimi potrebami se tukaj pokaže kdo bo svoje potrebe zadovoljeval izven odnosa in kdo je ne ter zakaj.

Iz mnogih raziskav in indikatorjev sedaj vemo, da se te potrebe ne spreminjajo skozi življenje, razen če so posamezniki izpostavljeni travmatičnim dogodkom. Torej, tisto, kar se spreminja, je okolje posameznika in s tem vedenje ter počutje  oz. kako se posameznik počuti izpolnjenega v vseh pomembnih vidikih življenja. Vprašanje za vas bi bilo: “Kako dobro se v resnici poznate?”

Zagotovi si svojo vstopnico in prisluhni celotnemu predavanju. 😉

14 marca @ 13:15
13:15 — 13:30 (15′)

Vesna Jarc

KUPI VSTOPNICO