Header Image

Na kaj bodimo pozorni, ko se prižge prva iskrica?

Ali smo ženske in moški res iz različnih planetov? O tem že vsi čivkajo in seveda, da smo različni, a živimo na istem planetu. Absolutno je pa res, da govorimo različna jezika in sicer emocionalno obarvan jezik govorimo dame, racionalno definiran jezik pa govorijo gospodje. Vmes je potreben prevajalnik. Kaj to je? Naklonjenost razumeti sporočila partnerja, sproti razčistiti, kar ne razumemo, ne igramo se v peskovniku temveč želimo najti zrele rešitve ter iščemo primerne kompromise in spoštujemo drugačno mnenje partnerja.

Na kaj bodimo pozorni, ko se prižge prva iskrica? Bodimo pozorni, da ostanemo realni, vsaj z eno nogo na tleh, saj nam hormoni običajno malce odnesejo tla pod nogami. Zavedajmo se skupnih iskric in jih poskušajmo sčasoma oblikovati v prijeten ogenj, ki uspešno greje oba in to lahko tudi na dolgi rok. V ogenj je potrebno vpihovati kisik, kar pomeni, da odnos negujemo s spoštovanjem, argumentirano komunikacijo, spolnostjo, empatijo, iskanjem kompromisov in pomembno se je zavedati, da brez dela na odnosu, iskrica in ogenj zamreta.

Kakšen je zdrav partnerski odnos in kako pridemo do njega? Zdrav partnerski odnos ne more priti sam od sebe temveč je vedno rezultat zavedanja obeh partnerjev, da sta oba odgovorna svojo polovičko prispevka k urejenemu, zadovoljnemu in zdravemu odnosu, s katerim sta tudi otrokom zgled, kako mami in oči sodelujeta, se podpirata, se pogovarjata in včasih seveda tudi skregata, a se nato znata pomeniti in najti rešitve. Zdrav partnerski odnos pomeni tudi to, da se podpirata pri vzgojnih izzivih in si želita intimnosti.

Zagotovi si svojo vstopnico in prisluhni celotnemu predavanju. 😉

14 marca @ 11:15
11:15 — 11:30 (15′)

Melita Kuhar

KUPI VSTOPNICO

Obvestilo o ODPOVEDI konference Ljubezen od A do Ž

Ker stremimo ne le k dobrim medosebnim odnosom, temveč si prizadevamo tudi za splošno zdravje posameznika in celotne družbe, smo se v namen preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni odločili letošnjo konferenco Ljubezen od A do Ž odpovedati. Razlog za to je rast števila obolelih z nalezljivimi boleznimi (prehladi, gripe, koronavirus, ...).

V kolikor ste vstopnico za konferenco že kupili, vam bodo kupnino vrnili na prodajnih mestih Eventima, kjer ste vstopnico kupili.

Hvala za razumevanje in veliko zdravja vsem!