Header Image

OKROGLA MIZA: Nezvestoba

NEZVESTOBA, beseda, ob kateri se zdrznemo že, ko jo preberemo. Pravijo, da je nezvestoba tako velik greh, da je edini, ki je omenjen dvakrat že v Bibliji – med desetimi božjimi zapovedmi.  Nezvestoba je kuga današnjega časa, je izdaja, je največji poraz, ki ti ga lahko zada partner. Pa vendarle, nezvestobe je več, kot kadarkoli do zdaj.

Je to zaradi tempa življenja, potrošniške naravnanosti, medijske precenjenosti odnosov, ki smo ji priča vsakodnevno in nas uči, da mora biti partner naš najboljši prijatelj, naš zaupnik, duša dvojčica, naš varni pristan, naš najboljši in najbolj strasten ljubimec, naša ekonomska opora …

Ali gre za miselnost, ki v nas zbuja dvom o kvaliteti našega odnosa in nas podzavestno pripravlja do tega, da v svojem partnerju iščemo napake in se “oziramo za boljšo pašo”?  Esther Perel, svetovno znana zakonska terapevtka pravi, da danes pričakujemo od partnerja toliko, kot smo nekoč pričakovali od cele vasi – pa je to realno?

Je nezvestoba sploh kdaj dovoljena in kdaj? Kako preboleti prevaro, kako oprostiti partnerju in kako skozi pekel prevare, ko se nam še mesece prikazujejo slike njega ali nje z drugo(im)? V resnici obstajajo “odprta” razmerja ali  gre samo za to, da je nekdo pripravljen prenesti vse, da bi partnerja obdržal?

Je življenje pod isto streho, ko se partnerja leta ne dotakneta drug drugega, še vedno pravo in pristno partnerstvo ali samo ekonomska skupnost, ki s tem plača ceno ekonomskega udobja, ki bi ga v primeru razhoda najverjetneje izgubila?

Včasih so nas obsojali, če smo odšli, danes nas obsojajo, če ostanemo s partnerjem, ki nas je varal ali nas na kak drug način prizadel. Oprostiti ali oditi?  Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja boste dobili odgovore na naši okrogli mizi z naslovom NEZVESTOBA.

Moderator: Luka Kogovšek, sociolog in družboslovni informatik, direktor podjetja VenetiCOM, ki upravlja največji slovenski spoznavni portal ONA-ON.COM

Zagotovi si svojo vstopnico in prisluhni celotnemu predavanju. 😉

14 marca @ 16:00
16:00 — 16:45 (45′)

Dr. Veronika Podgoršek, Izidor Gašperlin, Luka Kogovšek, Melita Kuhar, Milena Miklavčič, Nina Orel

KUPI VSTOPNICO

Obvestilo o ODPOVEDI konference Ljubezen od A do Ž

Ker stremimo ne le k dobrim medosebnim odnosom, temveč si prizadevamo tudi za splošno zdravje posameznika in celotne družbe, smo se v namen preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni odločili letošnjo konferenco Ljubezen od A do Ž odpovedati. Razlog za to je rast števila obolelih z nalezljivimi boleznimi (prehladi, gripe, koronavirus, ...).

V kolikor ste vstopnico za konferenco že kupili, vam bodo kupnino vrnili na prodajnih mestih Eventima, kjer ste vstopnico kupili.

Hvala za razumevanje in veliko zdravja vsem!