Header Image

Vesna V. Godina

Kulturna antropologinja, profesorica, predavateljica

Vesna V. Godina, doktorica socioloških znanosti in predavateljica socialne in kulturne antropologije, je zagotovo ena najbolj znanih Slovenk, ki se poglobljeno ukvarja z medsebojnimi odnosi ter odkriva tančice in vzroke za nastanek posameznih vzorcev obnašanja.

Je tudi kolumnistka, znana po neusmiljeni in včasih kontroverzni kritiki Slovencev. Zaradi njenih trdnih stališč je, kot pravi tudi sama, oseba, ki jo nekateri obožujejo, drugi pa ne prenesejo, glede nečesa pa so si edini: Vesna V. Godina je predavateljica, ki je sposobna občinstvo prikovati na stole za kar nekaj ur in njena predavanja nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Njena bibliografija obsega več kot 600 bibliografskih enot. Področja njenega zanimanja so zgodovina socialne, kulturne antropologije in antropoloških teorij, antropološka analiza socializacijskega in inkulturacijskega procesa ter antropologija postsocialističnih družb. Predava tako doma, kot tudi v tujini.

Obvestilo o ODPOVEDI konference Ljubezen od A do Ž

Ker stremimo ne le k dobrim medosebnim odnosom, temveč si prizadevamo tudi za splošno zdravje posameznika in celotne družbe, smo se v namen preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni odločili letošnjo konferenco Ljubezen od A do Ž odpovedati. Razlog za to je rast števila obolelih z nalezljivimi boleznimi (prehladi, gripe, koronavirus, ...).

V kolikor ste vstopnico za konferenco že kupili, vam bodo kupnino vrnili na prodajnih mestih Eventima, kjer ste vstopnico kupili.

Hvala za razumevanje in veliko zdravja vsem!